Met kennis van zaken: bekwaam in opleiden

Hoe onze coaches, opleiders en begeleiders werken
De coaches, opleiders en begeleiders van Passie voor Leren begeleiden studenten en starters bij het stellen van leerdoelen. Daarbij verleiden ze hen de lat steeds iets hoger te leggen, uit hun comfortzone te treden en voorbij het huidige niveau van beheersing te gaan. Coaches, opleiders en begeleiders coachen op activiteiten én op leerproces. Dat doen zij vanuit een krachtgerichte benadering, omdat bij het leren naast cognitieve aspecten ook emotionele, motivationele en onbewuste aspecten een rol spelen.

Doel bij deze kernambitie:

  • Studenten en starters worden begeleid door opleiders en begeleiders die coach zijn en kennis hebben van het opleidingscurriculum.

Zo komt deze kernambitie terug in de leerprogramma’s:              

  • Coaches, opleiders en begeleiders helpen studenten en starters bij het stellen van relevante leerdoelen en verleiden hen de lat steeds iets hoger te leggen.
  • Coaches, opleiders en begeleiders coachen op activiteiten én op leerproces vanuit een krachtgerichte benadering.
  • Coaches, opleiders en begeleiders hebben pedagogische en didactische kennis, kennis over het opleiden van leraren en over de beroepseisen.

Bron:
Hoekstra, A., Beijaard, D., Brekelmans, M., & Korthagen, F. (2007). Teachers Informal learning at the workplace. In Paper presented at the American Educational Research Conference Chicago: AERA.